Arròs negre 4h
Arnau
Ingredients
per 4 persones
- 6 tasses d'arròs
- 10 musclos
- Brou de peix o aigua
- 3 o 4 tomates naturals
- Pebre vermell
- 3 dents d'all
- 2 sèpies gran
- 4 cebes grans
- 1 pebrot
- La melsa de la sepia
- La tinta de la sepia
Elaboració
1El primer pas és fer la ceba, la clau de tot arròs. La tallem a trossets petits i amb un bon raig d'oli la posem a la paella a foc mÃnim. S'ha d'anar fent molt lentament. Li anirem afegint aigua perquè no es deshidrati. Al final ha de quedar com una pasta marronosa. Unes 2 hores 30 minuts.
2Un cop la ceba està feta la retirem a un costat de la paella i fem la sèpia. Després fem el mateix amb el pebrot.
3Després posem la tomata ratllada, juntament amb la melsa de la sèpia i una mica de pebre vermell.
4Quan la tomata es comença a enganxar a la paella ho barregem tot i li tirem l'arròs. Ho deixem 2 minuts i tanquem el foc. Ho tapem i ho deixem reposar uns 15 minuts.
5Mentrestant fem els musclos i les cloises i guardem l'aigua que la farem servir per fer l'arrós. Li afegim la tinta i l'aigua. Els primers 5 minuts a foc fort, després a foc mig. En total ho tindrem al foc uns 16 minuts. Després apaguem el foc i ho tapem durant uns 10 minuts. Abans de retirar-ho del foc hi afegim els musclos per sobre.