Paella valenciana 2h

Perque l'arròs quedi sec hi posarem 2L de caldo i 500g d'arròs. Comptem que s'evaporarà 0.5L de caldo, però depent molt de la temperatura del moment. Arnau

Ingredients

per 4 persones

Elaboració

1Posem els trossets de pollastre en una paella, els salem i els fem fins que estiguin ben daurats. Després els apartem al voltant de la paella i hi posem la mangeta verda tallada.

2Quan la mongeta està feta la retirem com el pollastre i al mig de la paella li posem l atomata rallada amb el pebre vermell. Quan la tomata s'ha sofregit ho barregem tot.

3Ara és el moment de posar-hi el caldo, el safrà i les branquetes de romaní. Ho deixerem 5 minuts a foc fort i després 30 o 40 minuts a foc lent.

4Després hi posem l'arròs. Ho deixarem 5 minuts a foc fort i 11 minuts a foc normal. Passats 16 o 17 minuts apagarem el foc i ho taparem amb un drap 10 minuts. És important no barrejar l'arròs. Anem controlant que no es quedi sense aigua i que no s'enganxi gaire.