Paella valenciana 2h

3 vegades mes d'aigua que d'arrós. Arnau

Ingredients

per 4 persones

Elaboració

1Posem els trossets de pollastre en una paella, els salem i els fem fins que estiguin ben daurats. Després els apartem al voltant de la paella i hi posem la mangeta verda tallada.

2Quan la mongeta està feta la retirem com el pollastre i al mig de la paella li posem l atomata rallada amb el pebre vermell. Quan la tomata s'ha sofregit ho barregem tot.

3Ara és el moment de posar-hi el caldo, el safrà i les branquetes de romaní. Ho deixerem 5 minuts a foc fort i després 30 o 40 minuts a foc lent. Posarem 3 vegades mes que d'arrós. Fem una marca, i hi tirem mes aigua (la que vulguem). Ho fem bullir fins que l'aigua torni a la marca.

4Després hi posem l'arròs. Ho deixarem 5 minuts a foc fort i 11 minuts a foc normal. Passats 16 o 17 minuts apagarem el foc i ho taparem amb un drap 10 minuts. És important no barrejar l'arròs. Anem controlant que no es quedi sense aigua i que no s'enganxi gaire.