Paella valenciana 2h
3 vegades mes d'aigua que d'arrós. Arnau

Ingredients
per 4 persones
- Mongeta verda
- 5 tasses d'arròs
- 3 branques de romanÃ
- Pebre vermell
- Pollastre i/o conill
- Tomata natural
- ZafrÃ
- Brou de pollastre
Elaboració
1Posem els trossets de pollastre en una paella, els salem i els fem fins que estiguin ben daurats. Després els apartem al voltant de la paella i hi posem la mangeta verda tallada.


2Quan la mongeta està feta la retirem com el pollastre i al mig de la paella li posem l atomata rallada amb el pebre vermell. Quan la tomata s'ha sofregit ho barregem tot.


3Ara és el moment de posar-hi el caldo, el safrà i les branquetes de romanÃ. Ho deixerem 5 minuts a foc fort i després 30 o 40 minuts a foc lent. Posarem 3 vegades mes que d'arrós. Fem una marca, i hi tirem mes aigua (la que vulguem). Ho fem bullir fins que l'aigua torni a la marca.

4Després hi posem l'arròs. Ho deixarem 5 minuts a foc fort i 11 minuts a foc normal. Passats 16 o 17 minuts apagarem el foc i ho taparem amb un drap 10 minuts. És important no barrejar l'arròs. Anem controlant que no es quedi sense aigua i que no s'enganxi gaire.
